Прилeпчани мајтапџии

Во Прилеп има една река. По европски и НАТО стандарди не би влегла ни во категоријата на канал, ама ајде... Реката се вика Лајнарка.

И прилепчани мајтапџии, дури си направиле аналогија на нивниот град со Франкфурт, за да и дадат на нивната река поголемо значење.

Франкфурт на Мајна - Прилеп на Лајна.

CONVERSATION

0 comments:

Back
to top