Microsoft Say Macedonia


Почната е кампања за употреба на нашето уставно име од страна на Мајкрософт. И да ви кажам редно време беше. Бравос за дечките што го водат проектот. Сите само нешто кукаме, Македонци се правиме, едно име сме имале... А никој ништо конкретно не презема. И покрај тоа што ова е многу мал чекор, јас се чувствувам конечно продуктивна. Ама треба поддршка од повисоки инстанци. Не се ова политики, не зборувам за политичари. Ова е бизнис. Си имаме Мајкрософт преставништо во Скопје (чиј директор во Скопје ми е комшија и ја користам приликава да го поздравам:) ), нека преземат иницијатива.

Еве ја Фејсбук групата, a eве ја и онлајн петицијата.

Повелете, зачленете се, потпишете се.

CONVERSATION

1 comments:

А said...

Многу убаво напишано. Секоја чест

Back
to top