Циганка

Истинитој причи шо ми се деси пред неколку дена.

 

Тој: “Од каде си?”

Јас: “Од Македонија.”

Тој: “АААА!!!! Циганка!” (Ова не е превод. Буквално ги кажа овие зборови. А, Циганка!)

Јас: “Хехе, не Циганка, Македонка.”

Тој: “Не не, види се колку си убава. Мора да си Циганка!”

И одеднаш се почувствував многу среќна. Одамна немав слушнато некој да го употреби зборот Циган во позитивна конотација, посебно не за изразување на убавина.

 

А Искра на ова коментира: Ти не му кажа фала на компликација?

CONVERSATION

0 comments:

Back
to top