One of these days...

...
Živeli smo zajedno
Ti koji si me voleo
I ja koja sam te volela
Ali život razdvaja one
One koji su se mnogo voleli
O sasvim polako i bez šuma
More brise tragove po pesku
Koraka razišlih se ljubavnika

 
Кога ми е тешко, си отварам збирка поезија од Жак Превер и по шестар систем отварам рандом песна. Ама некако стално на песнава се отвара збирката мме. И стално се прашувам: вредеше ли? 

И веројатно никогаш нема да дознаам. Ниту да оформам мислење ни субјективно ни објективно по ова прашање. Но едно знам. Еден ден и тебе ќе те боли. Многу повеќе отколку што ме болеше мене. CONVERSATION

0 comments:

Back
to top