Љубовна

Седеа друштво млади луѓе
пиеа
јадеа
свиреа на гитара
и оние што знаат
и оние што не знаат
на небото ѕвездите не се добројуваа
дивите животинки ко хиени кружеа околу остатокот од скарата 
ветрот пиркаше
стануваше се поладно
таа се повлече внатре
ја стави главата под перница
заплака
и тивко рече
пичка ти матер 

CONVERSATION

0 comments:

Back
to top