Немам наслов, ама желба да рапувам голема

Мост, специјално изграден за на него да се стави тркало.

На плоштад не една не две туку три 30 метарски статуи, пошто 3 е во знакот на христијанството. Светото тројство: Александро Мегало, татка му Филип и мајката на нацијата Мајка Тереза.

Екстремни исламисти.

Ограда од милјон евра.

Рок. Барок. Шегобиец.

Цеца искочи од домашен притвор. На трибините на стадион клецав им колена (авторски права @krojanbojan).

Прометеј во гаќи во парк посветен на жената борец и фригидни жени згрозени од неговата бронзена гола машкост.

Продавачи и препродавачи на македонскиот идентитет.

Џенан Лончаревиќ.

Да живее Бранко.

Горчлив вкус во устата. Голташ.

Да живее Бранко.

30 и кусур проценти невработеност.

8 месеци по ред пад на индустриско производство. Колку повеќе споменици тоа подобро – рече анкетираниот и се упати кон социјално.

Поповите бараат плати. Само музичарите што свират по кафани ги разбираат. Знаат они како е со само 500 денари во џеб дома кога ќе се вратиш.

Амди е црнец.

Син му е градоначалник.

Урко магистрираше.

Латас докторираше.

Кај се парите од знамето?

#Протестирам.

Една година потоа. #Протестирам.

Фрчко одамна не истепал жена по улица.

македс. Фотокопир, because Phtoshop is for pussies.

Е сега, да ме биваше, ќе излезеше некое ремек дело како ова.

Ама не ме бива. Наместо да рапувам ќе одам да се возам низ Скопје #NaTochak.

А еден ден во иднината, кога работите ќе бидат понормални, ќе се прашувам како ли сум ја преживеала мојата младост. И нема да ми е јасно. 

CONVERSATION

0 comments:

Back
to top